Minskad kvartalsvinst för Intel

Intel klarade nästan att hålla uppe kvartalintäkterna för första kvartalet 2013 (12,6 miljarder dollar mot 12,9 förra året). Men vinsten fortsätter att minska även i år. En nettovinst för kvartalet på 2,0 miljarder är bra, men inte jämfört med motsvarande siffror för första kvartalet 2012 (2,7) och 2011 (3,3).

De minskade vinsterna beror både på de allmänt dåliga tiderna och på PC-marknadens stagnation. Med hänsyn till det har Intel ändå presterat ganska bra. Mycket handlar nu om satsningen på processorer för mikroservrar och mobiltelefoner. Två satsningar som sent omsider börjar ge resultat.
– Intel har presterat bra under första kvartalet i en svag marknad och jag är förväntansfull över företagets framtid, sade Intels ordförande och vd Paul Otellini. Vi levererade vår nästa generations PC-processorer, introducerade en ny produktfamilj för mikroservrar och kommer att leverera vår nya processor för pekdatorer och smartphones detta kvartal. Vi arbetar med våra kunder för att introducera nya innovativa produkter på flera operativsystem. Övergången till 14 nanometersteknik i år kommer att öka värdet som Intels arkitektur- och processorteknik levererar till våra kunder och marknaden.
För helåret 2013 har Intel inte gjort några större förändringar i sin prognos.

Comments are closed.