Minibondgård med Raspberry Pi

Tillsammans med Raspberry Pi ger element14 sina communitymedlemmar chansen att skapa en modern bondgård. Tävlingen går ut på att skapa en högteknologisk, hållbar bondgård på bara en kvadratmeter.

För att hjälpa deltagarna utveckla dessa mikrofält har element14 slagit sig ihop med Raspberry Pi för att förse 20 deltagare med ett tävlingspaket. Det består av en Raspberry Pi 4 2 GB enkortsdator och flera Pi-tillbehör för att underlätta miljöövervakningen och byggnationen i ett slutet utrymme, inklusive Pimoroni PIM487 Automation Hat, PIM486 Enviro Hat samt Pico HAT Hacker PC.

– I en tid när många människor vill delta i hållbart jordbruk ger denna tävling communitymedlemmarna möjlighet att skapa sina egna, moderna minigårdar på endast en kvadratmeter mark, säger Dianne Kibbey, Global Head of Community and Social Media för element14-communityn. Vi ser fram emot att se vår community visa upp sina gröna fingrar och att tänka bortom det traditionella växthuset när det gäller vad som kan göras med ett litet jordbruk.

Deltagarna erbjuds att använda tävlingspaketet för att skapa ett högteknologiskt jordbrukssystem inom en kvadratmeter. Potentiella projekt skulle kunna innefatta:
* Nollgravitationsinhägnad
* System för odling av ätliga alger
* Elektronisk plantering och plockning
* Minigård med tät växtlighet
* Helt oberoende odlingssystem
* Robotsystem mot skadedjur

Tävlingen ”En meter Pi” pågår till den 23 november, och vinnarna tillkännages i slutet av november. Designtävlingens förstapristagare kommer att vinna en 13-tums Macbook Air, Pimoroni 8” Retro Arcade Kit och ett $200 Carbon Offset. Andrapristagarna kommer att få en iPad10, 32 GB, Pimoroni 8” Retro Arcade Kit och $100 Carbon Offset. Alla andra deltagare som bloggar om byggnationsprocessen och tävlingens resultat får en USB Solar Bank samt en sats med återanvändbart sugrör och bestick. Anslag som innehåller mycket bildmaterial såsom fotografier, videofilmer och kodexempel, kommer att ha nytta av detta i bedömningsprocessen.

Tävlingspaket finns till 20 deltagare som ansöker online från och med idag fram till den 7 september. Vilka som får tävlingspaketen meddelas den 14 september.

Comments are closed.