Mikrostyrkrets arbetar på 0,9 V

0,9 V Mikrostyrkretsen MSP430L092 MCU från Texas Instruments klarar att spänningsmatas från en enda battericell. Dessutom innehåller den programmerbara, analoga byggblock. Till skillnad från liknande kretsar är den interna arbetsspänningen 0,9 V.

MSP430L092 är den senaste medlemmen i portföljen av mikrostyrkretsar som drar ultralåg effekt. Till skillnad från andra MCUer som matas med 0,9 V arbetar MSP430L092 alla funktioner, såväl logik som analoga kretsar, internt med denna matningsspänning. Det betyder att kretsen inte innehåller någon spänningshöjande funktion.
Batteriet, för strömförsörjning, kan vara alltifrån ett AAA-batterier till en knappcell.
De analoga funktionerna kan programmeras för fem olika alternativa periferienheter: Som A/D-omvandlare, D/A-omvandlare eller som spänningsövervakare (Systems Voltage Supervisor, SVS). Alternativt kan kretsarna programmeras för att verka som temperatursensor eller komparator. Dessa fem inställningar kan programmeras för att ändras sekventiellt.
Förutom fri programvara finns det en stor uppsättning applikationsnoter, kodbibliotek och stöd via “community”. Dessutom finns det nya utvecklingsverktyg som innehåller ett externt EEPROM och en guide för en ROM-flödesprocess för att underlätta en överflyttning från utveckling till slutprodukt.
Mikrostyrkretsen finns i tre olika utföranden: MSP430L092 (RAM), MSP430C091 (ROM) och MSP430C092 (ROM) – med upp till 2 kB RAM and 2 kB ROM.
Kretsen drar 45 µA i aktivt tillstånd. Uppvakningstiden är bara 5 µs.

 

 

 

Comments are closed.