Midsummer är snabbväxare

Solenergiföretaget Midsummer AB har både utsetts till ett av Sveriges 50 snabbast växande teknikföretag 2018 enligt Deloittes Technology Sweden Fast 50 och är även utnämnt till ett Gasellbolag 2018 – en utmärkelse som Dagens Industri ger till Sveriges snabbast växande företag alla kategorier.

Deloitte utser varje år de 50 snabbast växande teknikföretagen i Sverige. Solenergiföretaget Midsummer toppade Deloitte Technology Sweden Fast 50 år 2012 då företaget även utsågs till det snabbast växande miljöteknikföretaget i hela regionen EMEA (Europa. Mellanöstern, Afrika).
I år har Midsummer återigen utnämnts till ett av Sveriges 50 snabbast växande teknikbolag. Fast 50 baseras på kriterier som snabb tillväxt, innehav av äganderättsskyddad teknologi, stor satsning på forskning och utveckling av teknologi, och vissa miniminivåer på omsättning och antal år under vilka verksamheten bedrivits.
Midsummer kniper i år även en plats på den prestigefyllda listan över ”Gaseller”, en tillväxttävling som anordnas av affärstidningen Dagens Industri. För att utses till ett Gasell-bolag måste företaget uppfylla vissa kriterier så som en omsättning som överstiger 10 MSEK, att man minst fördubblat sin omsättning jämfört med det första och det senaste räkenskapsåret, ökat sin omsättning varje år under de senaste tre åren, främst vuxit organiskt och ha sunda finanser m.m. Men utöver dessa kriterier gör juryn en helhetsbedömning av bolaget och väger in ytterligare parametrar som visar på en sund verksamhet.
Den exakta rankingen på de båda listorna offentliggörs av arrangörerna först senare i höst.
– Att återigen bli upptagen på dessa prestigefyllda listor visar att våra investeringar i forskning och utveckling är på helt rätt spår, säger Sven Lindström, VD, Midsummer. Vår målsättning är att vår teknologi ska förbli ledande inom marknadssegmentet lätta, flexibla solcellspaneler, och att vi ska växa i takt med detta snabbväxande segment.

Comments are closed.