Android från JLT Mobile Computers

JLT Mobile Computers lanserar två miljötåliga tablets och en handdator baserade på Android.


JLT Mobile Computers ser en ökad efterfrågan på produkter med operativsystemet Android inom flera av sina huvudsegment, bland annat inom lager- och logistikbranschen, transportindustrin, hamnar samt gruv- och jordbruksverksamheter. I mars 2018 lanserade företaget den fordonsmonterade datorn JLT6012 och nu kompletteras utbudet med ytterligare två stycken tablets och en handdator.
Android är idag det vanligaste operativsystemet för smartphones och andra teknikprodukter på konsumentmarknaden, tack vare dess goda användarvänlighet och stora flexibilitet växer nu intresset även på företagssidan.
– Utan tvekan ser vi en ökad efterfrågan för produkter med operativsystemet Android bland våra kunder, säger Per Holmberg, VD på JLT Mobile Computers. Genom att erbjuda stryktåliga datorer, tablets och handdatorer med Android hjälper vi våra kunder att sänka sina kostnader då både upplärningen av personal och underhåll av utrustningen blir effektivare tack vare att samma operativsystem kan användas på alla enheter.
Produkterna som nu lanseras är MH1005A, en liten handdator med 5-tums skärm samt två tablets i olika storlekar, MT1007A med 7-tums skärm och den något större MT2010A med 10.1-tums skärm. Samtliga enheter har hög fukt- och dammtålighet, är IP65-certifierade och kan användas i temperaturer från -10 till +50 °C. De är designade för att stå emot hårt slitage som är vanligt vid användning i tuffa miljöer samt är testade och godkända enligt MIL-STD810G standard.
De nya enheterna är alla utrustade med en åttakärnig ARM Cortex-AA53 1.3 GHz processor, har tydliga kapacitiva skärmar med multi touch-funktionalitet och optisk bondning vilket gör dem läsbara även i direkt solljus. Vidare kommer de med integrerade kamera på både fram- och baksidan samt erbjuder avancerade datainsamlingsmöjligheter tack vare inbyggd NFC-läsare och möjlighet att välja till integrerad 1D/2D-scanner. Samtliga har Wi-Fi, Bluetooth, GPS och mobilt bredband och batterikapacitet som gör att de kan användas en hel arbetsdag utan att behöva laddas.

Comments are closed.