Microns förvärv av Elpida överklagas

Obligationsinnehavare av Elpida Memory har uppmanat en japansk domstol att avvisa Micron Technologys planerade övertagande av konkursboet efter DRAM-tillverkaren Elpida Memory för  runt 2,5 miljarder dollar och menar att affären "allvarligt skadar", enligt nyhetsbyrån Bloomberg.

Obligationsinnehavarna, som hävdar sig representera japanska och internationella pensionsfonder, planerar att föreslå ett alternativ till Microns affär, enligt en kopia av en ansökan till Tokyo District Court. Det enligt en översättning som lades fram den 9 juli i USA Bankruptcy Court i Wilmington, Delaware.

Elpida ansökte om konkursskydd i februari. Micron gick med på att förvärva Elpida den 2 juli i en affär som skulle fördubbla bolagets andel av den globala marknaden för DRAM till cirka 24 procent. Affären skulle hjälpa Micron tävla med branschledande Samsung Electronics och samtidigt ge dem större kontroll över överutbudet som har orsakat att företaget har redovisat förluster när priserna fallit.

”Borgenärerna kan inte tvingas acceptera en transaktion som ger en lägre återbetalning än vad som skulle bli resultatet av en likvidation av egendomen”, uppges obligationsinnehavarna ha hävdat enligt Bloomberg. (Länk till hela artikeln).

Comments are closed.