Annons

Micron och Seagate i allians

De båda minnesjättarna Micron Technology och Seagate Technology har ingått en flerårig, strategisk allians där de båda företagen ska utveckla den nästa generationens SAS (Serial Attached SCSI) SSD:er, men troligen också samarbeta kring framtida NAND-flashminnen.

Initialt kommer samarbetet att fokusera på nästa generations SAS SSD:er och strategisk försörjning av NAND flashkomponenter från Micron till Seagate, men de båda företagen bedömer att avtalet även kommer att omfatta en framtida, gemensam utveckling av Microns flashminnen. Alliansen, som betraktas som strategisk, kan ses i ljuset av att om HDD-företagen vill vara med på SSD-marknaden måste de helt enkelt ha tillgång till flashminnen och styrenheter. När Seagate förvärvade Samsungs HDD-affärsverksamhet 2011 följde det även med en del tillgång till flashminnen. 2014 köpte Seagate även LSI:s verksamhet inom styrenheter för flashminnen från dåvarande ägaren Avago.

I ett pressmeddelande säger representanter för de båda företagen:

– Det här avtalet gör det möjligt för Seagate att säkra en strategisk tillförsel av NAND-flashminnen och möjliggör ett samarbete kring framtida produkter och teknologier, säger Phil Brace, Executive Vice President, Electronics Solutions vid Seagate. Våra företag är ledande inom minnesindustrin och genom vårt samarbete kommer det här att bli en succé.

 – Samarbetet säkrar både Seagates och Microns mål att växa på flash-marknaden för företag, och det med industriledande erbjudanden tvärs över båda våra produktportföljer, säger Darren Thomas, Vice President för Storage vid Micron. Samarbetet ger Micron tillgång till teknik och plattformar som expanderar vår portfölj och accelererar vårt tryck på marknadssegmentet företag.

Comments are closed.