Micron levererar sina första DDR4-moduler

Micron meddelar att de startat leveranser av sin första fullt fungerande DDR4 DRAM-modul, Företaget avser starta volymproduktion av sina moduler under det fjärde kvartalet i år.

Micron Technology tillkännager att de utvecklat sin första fullt fungerande DDR4 DRAM-modul. Företaget har börjat leverera provexemplar och har tagit emot synpunkter från större kunder för att stödja en snabb implementering under 2013.

Det förväntas att mikroserver- och företagsmarknader kommer att fullt ut nytta de nya funktioner och specifikationer som finns utformade för DDR4 och påskynda en snabb acceptans av tekniken. Dessutom kommer de snabbt växande marknaderna för ultratunna klienter och plattor också dra nytta av nya möjligheter till energibesparingar och prestandaförbättringar med Microns DDR4.

Modulerna har utvecklats tillsammans med Nanya och bygger på Microns 30nm-teknologi Företagens 4 gigabit, DDR4 x8 är den första artikeln som de båda företagen förväntar ska bli branschens mest kompletta portfölj av DDR4-baserade moduler, och som kommer att omfatta RDIMMs, LRDIMMs, 3DS, SODIMMs och UDIMMs (standard och ECC). Även x8, x16, och X32-komponenter kommer också att finnas tillgängliga, med initiala hastigheter på upp till 2400 megatransfers per sekund (MT/s), och öka till Jedec-definierade 3200 MT/s.

– Medan Jedecs definition för DDR4 snart är slutförd har vi lagt stora ansträngningar på att säkerställa att vår första DDR4-produkt i det här läget är så Jedec-kompatibel som möjligt. Vi har tillhandahållit prover till viktiga partners på marknaden med förtroende för att de kretsar vi ger dem nu är samma kretsar vi kommer att starta massproducera, säger Brian Shirley, vice president för Microns DRAM Solutions Group i ett pressmeddelande.

Comments are closed.