Ericsson drar ner i Mölndal

I dag har Ericsson AB informerat sina anställda om en minskning av företagets verksamhet i Mölndal. 95 tjänster uppges beröras inom forsknings- och utvecklingsenheten microwave samt dess supportfunktioner – men även inom försäljning och administration.

Ericsson meddelar att förändringarna är en konsekvens av en anpassning till ett teknikskifte mot mer mjukvarubaserade produkter, en minskning av antalet teknikplattformar samt ett kontinuerligt arbete för att effektivisera verksamheten.

– Det här är ett tråkigt besked för våra anställda i Mölndal. Forskning och utveckling står fortsatt i fokus men måste också ständigt ses över och anpassas till teknikskiften och marknadens behov. Vi gör inte några generella neddragningar, utan snarare justeringar inom utvalda områden där det finns möjlighet till effektivisering. Vi fortsätter att satsa på microwave-teknik som är en viktig del i att realisera mobilt bredband, säger Dag Jungenfelt, Forskning och Utvecklingschef på Ericsson i Mölndal, i ett pressmeddelande.

Förhandlingar med fackliga representanter kring förändringen har påbörjats och innan sommaren väntas samtliga berörda medarbetare ha blivit informerade. Antalet konsulter kommer också att minska som en effekt av förändringen.

Per den 31 mars hade Ericsson 17 767 anställda i Sverige. Cirka 2 300 av dessa är baserade i Göteborgsområdet.

Comments are closed.