M12 kontaktdon för AC- och DC-tillämpningar

binders nya S-kodade och T-kodade kontaktdon passar för kraftöverföring. De två standardtyperna är utformade enligt DIN EN 610276-2-111 för tillämpningar som exempelvis motorer och drivenheter och för ström till AC- och DC-konsumenter.

De S-kodade kontaktdonen i binders 814-serie är framtagna för att användas för AC-matning upp till 630 VAC. De har en skyddsledare (PE)- och kan i två- eller trefasversionen överföra effekter på upp till 7,5 kW. 814-seriens kontaktdon är idealiska för tillämpningar som exempelvis AC-motorer och -drivenheter, lastbrytare för motorer samt frekvensomvandlare.

T-kodade kontaktdon i binders 813-serie är avsedda för DC-spänning upp till 63 VDC vid 12 A. De passar att användas som kontaktdon för fältbuss- eller Ethernet-tillämpningar som exempelvis Profinet. Kontaktdonen kan också användas för att kraftmata DC-baserade motorer och drivenheter eller andra effekthungriga komponenter med upp till 750 W.

813-seriens kontaktdon har fyra guldpläterade kontakter medan 814-seriens don har två och tre guldpläterade kontakter samt en skyddande (PE) förparningskontakt. De finns i både rakt och rätvinkligt utförande.

Båda typernas kontaktdon kommer med M12-regling som standard. De ger skydd till IP67 och IP68 och är utformade att klara fler än 100 matningscykler. Arbetstemperaturområdet är -25 °C till +85 °C.

Båda serierna erbjuder gjutna hankontakter och honkabeluttag, som antingen är färdiga eller monteringsklara. För panelmontering finns även runda och fyrkantiga metall- eller plastkåpor. Dessa kan skruvmonteras fram- eller bakifrån. Produkterna kan anslutas av kunden och finns även att få med redan monterade anslutningstrådar. På så vis möjliggör binder för kunderna att hitta det kabeldon som passar för den installationsmetod som de föredrar.

Comments are closed.