Midsummer startar dotterbolag i Italien

Svenska solteknikföretaget Midsummer etablerar sig i Italien och startar dotterbolag i Rom. Midsummer Italia kommer att bedriva verksamhet inom produktion och försäljning av solpaneler.

VD på Midsummer Italia blir Jarno Montella, som tidigare i år rekryterades som internationell Business Development Manager. Jarno Montella har tidigare varit VD för Hanergys italienska dotterbolag.

– Det finns inget annat bolag i världen än Midsummer som kan tillverka så tekniskt avancerade och estetiskt häpnadsväckande solpaneler som WAVE, SLIM och BOLD, säger Jarno Montella, VD, Midsummer Italia. Det diskreta utseendet, tjockleken på endast två millimeter, böjbarheten och den enkla installationen placerar våra produkter i det absoluta toppskiktet av globalt tillgängliga solpaneler.

Jarno lyfter fram att produkterna är ideala för den nylanserade 110-procentiga skatterabatten som låter husägare i Italien installera solcellssystem gratis. Han framhåller även det faktum att produkterna kan fästas på olika typer av isolerskikt, och därför fungera som en integrerad lösning för att isolera taket och producera el.

Midsummer planerar att utöka sin produktionskapacitet genom att starta en fabrik i södra delen av Italien med en toppkapacitet på 50 MW solpaneler per år. Bolaget avser att få avsättning för sin planerade produktion genom försäljning till premiumkunder inom privatmarknaden via utvalda partners i Italien. Bolaget har även identifierat en möjlighet att förnya äldre takinstallationer med höga feed-in tariffer och gamla solpaneler. Genom att installera Midsummers paneler på dessa kan en högre produktion genereras.

Comments are closed.