Liten kraftmodul levererar 80 A

Intersil lanserar idag vad företaget säger är branschens första 80 A helt inkapslade digitala DC/DC kraftmodul med PMBus-gränssnitt för POL spänningsomvandlingar avsedd för avancerade FPGA:er, DSP:er, ASICs, processorer och minneskretsar.

Företagets ISL8273M är en komplett step-down kraftmodul som levererar upp till 80 A på utgången och som drivs med 5 eller 12 V spänningsmatning. Genom en multi-fas strömdelning kan upp till fyra kraftmoduler tillsammans leverera upp till 320 A med utspänningar så låga som 0,6 V. Modulen mäter 18 x 23 mm och har enligt företaget branschens högsta effekttäthet och prestanda för utrustningar i datacenters och trådlösa kommunikationssystem. Toppeffektiviteten anges till 94 procent med 1 procents spänningsnoggrannhet och bättre än 90 procents effektivitet för de flesta tillämpningarna. När det gäller strömmen på utgången har modulen också ett snabbt tranientsvar på en enda klockcykel.

Modulen har ett PMBus-kompatibelt gränssnitt och en digital styrteknik för exakt sekvensering, full telemetri och övervakning. ISL8273M kan också starta upp och drivas i ett ”pin-strap”-läge med sex externa motstånd för inställning av standardkonfigurationer såsom för Vout, mjukstart, underspänning, switchfrekvens och strömdelning. Detta gör det möjligt för konstruktörer att spänningssätta modulerna under utvecklingsfasen utan krav på programmering eller att använda PMBus-gränssnittet. Den har även ett inbyggt icke-flyktigt minne för lagring av konfigureringsparametrar och felloggning.

ISL8273M finns tillgänglig i en termiskt förbättrad 18 x 23 x 7,5 mm HDA-kapsel och kostar 69 dollar i kvantiteter om i 1000 stycken. Det finns även ett utvärderingskort tillgängligt som kostar 89 USD.

Comments are closed.