Annons

Nytt kort för flygande kameror

Qualcomm lanserar nu Snapdragon Flight – ett optimerat 58 x 40 mm utvecklingskort och plattform med tillhörande programvara och verktyg för utveckling av drönare och robotar – som kan anslutas via 2×2 802.11n Wi-Fi och Bluetooth 4.0 samt till GNSS.

– Dagens drönare är tillverkade av komponenter från flera leverantörer med separata lösningar för fotografering, navigation och kommunikation som utgör huvuddelen av kostnaden för konsumentdrönare. Qualcomms Snapdragon Flight sammanför den teknik som definierats av den mobila industrin på ett enda kort och gör det möjligt för OEM-företag att bygga drönare som är lättare, mindre, lättanvända och mer prisvärda med lång batteritid och överlägsna funktioner, säger Raj Talluri, Senior Vice President, Product Management, Qualcomm Technologies, Inc.  

Snapdragon Flight har, förutom en Qualcomm 801-processor med integrerad Hexagon DSP för realtids flygkontroll, inbyggd 2×2 802.11n Wi-Fi och Bluetooth 4.0 och satellitnavigation med hjälp av Global Navigation Satellite system (GNSS) för flygkontroll i realtid. Utvecklingskortet har stöd för 4K-kamera, bildförbättring och samtidig 720p-kodning för så kallad ”first person view” (FPV eller RPV). Det finns kamera- och sensorsupport för 4K stereo-VGA och optiska flödeskameror, en tröghetsmätenhet (IMU), stöd för barometersensor och portar för ytterligare sensorer samt stöd för snabb batteriladdning mellan video/bildsessioner.

Snapdragon Flight finns idag tillgängligt för utvalda OEM-företag och förväntas finnas kommersiellt tillgängliga i drönare under det första kvartalet 2016.

Comments are closed.