Linear lanserar ny LED styrkrets

Linear Technology lanserar nu sin nya LT3761, en 60V DC/DC regulator avsedd att fungera som en konstant strömkälla och konstant spänningsregulator. Dess interna PWM dimmergenerator uppges även göra den lämpning för användning tillsammans med lysdioder för hög ström, men har också funktioner som lämpar sig för laddning av batterier och superkondensatorer.

LT3761 har spänningsområdet VIN är på 4,5 V till 60 V vilket öppnar för en mängd olika tillämpningar, inklusive inom fordons-, industri- och arkitektonisk belysning. LT3761 använder en extern N-kanals MOSFET och kan driva upp till femton 1 A vita lysdioder från en nominell 12V-källa och kan leverera mer än 50 watt. Kretsen införlivar en ”hige side” strömavkänning som han aktivera LED Boost, SEPIC, invertering, Buck Mode, Buck-Boost Mode,ellerr Flyback-konfiguration.

LT3761 kan leverera en effektivt på över 94 procent i boost-topologin vilket eliminerar behovet av extern värmeavledning. En frekvensjusterande stift ger användaren möjlighet att programmera frekvensen mellan 100 kHz och 1 MHz, optimera effektiviteten och samtidigt minimera externa komponentstorlekar och därmed kostnad. Kombinerad med en termiskt förbättrat MSOP-16-kapsel erbjuder LT3761 en mycket kompakt drivlösning för LEDs enligt ett pressmeddelande.

LT3761 har en intern PWM-generator som levererar ljusregleringsförhållande på 50:1 eller det kan utnyttja en extern PWM-signal som ger ett dimmerförhållanden av upp till 3000:1. För mindre krävande krav på dimmern använda ett CTRL-stift för en 10:1 analog ljusreglering. Denna fasta frekvens ger en strömmod-arkitektur för stabil drift över ett brett spektrum av försörjningar av utspänningar, kortslutningsskydd på utgången (<1µA) och öppna LED-skydd för att förbättra systemets tillförlitlighet. LT3761 jordrefererade spänning via ett FB-stift fungerar som ingång för flera LED skyddsfunktioner och gör det också möjligt för omvandlaren att fungera som en konstant spänningskälla för laddningsapplikationer.

LT3761EMSE finns tillänglig i en termisk MSOP-16-kapsel. Styckpriset är 3,45 dollar. En förstärkt temperaturversion i I-grad LT3761IMSE, finns också tillgänglig för 3,86 dollar. Ett högtemperaturs H-grad alternativ LT3761HMSE  börjar på 4,11 dollar. Allt Prissättningen baseras på mängder om 1000 stycken och alla versioner finns tillgängliga från lager, enligt Linear Technology.

Comments are closed.