Linear firar 30 år med modultårta

Linear Technology bildades för 30 år sedan. På det svenska kontoret firade man med en tårta i svart marsipan, föreställande en av Linears mikromoduler.

Mikromodulen var förstås uppskalad och även mycket uppskattad bland besökarna under jubileet.
Det var för 30 år sedan som Bob Swanson och Bob Dobkin hoppade av National Semiconductor för att starta Linear Technology. Båda var övertygade om att det fanns en framtid för analoga kretsar.
Att det skulle vara så var inte alldeles självklart. Mot slutet av 70-talet och under 80-talets början var det många som hade åsikten att digitala kretsar skulle ta över det mesta inom elektroniken. Så har det dock inte blivit: Marknaden för analoga kretsar har under de 30 åren vuxit från 2 miljarder dollar till 40 miljarder dollar! Och Linear Technology har kunnat blomstra.
– Vårt åtagande, att ta fram innovationer under tre årtionden har gjort det möjligt för Linear att växa och blomstra, oberoende av vilken slutmarknad som driver fram ett behov av kretsar under olika tidsepoker, säger Bob Swanson, arbetande styrelseordförande och medgrundare av Linear Technology.
En annan medgrundare, Bob Dobkin, vice president, engineering och chefstekniker tillägger:
– Trettio års innovativa produkter från ett innovativt konstruktionsteam har bekräftats i och med att Linear Technology har tillägnat sig en plats på marknaden.
Lothar Maier, vd slår fast att:
– Det passar bra att Linears trettionde år är företagets bästa år.

 

Comments are closed.