Lanserar noggrann temperatursensor

Sensorföretaget Sensirion har släppt en ny digital temperatursensor som företaget döpt till STS3x. Sensorn har enligt specifikation en noggrannhet på +/- 0,3°C över ett brett temperaturintervall och en låg strömförbrukning på i medeltal 2 µA vid 1 mätning/sekund gör den lämplig att användas i tillämpningar för bärbara prylar.

Den nya CMOS temperatursensorn är baserad på samma chip som företagets fuktsensorer SHT3x och kommer i en åttabens DFN som mäter 2,5 x 2,5 mm2 och en höjd på 0,9 mm. Storleken och en matningsspänning i intervallet 2,4 V till 5,5 V möjliggör integration i många olika tillämpningar. Energiförbrukningen anges till 6.6 μW vid 3,3 V matningsspänning och en låg repeterbarhet på en mätning/s. STS3x uppges vara kalibrerad för instabil matningsspänning och är även kvalificerad för JESD 47 och certifierad enligt AEC Q100 för fordonsapplikationer. IC:n har två valbara I2C-adresser och kommunicerar med en hastighet på  upp till 1 MHz.

Det finns två tillgängliga versioner: En i standardutförande (STS31) med en garanterad noggrannhet på ± 0,3°C över temperaturområdet -40°C till 90°C och en billigare version (STS30) med noggrannhet i temperaturintervallet 0°C till 65°C.

Comments are closed.