Lanserar familj med lägre chiphöjd

Vishay Intertechnology har introducerat två chips kapslade i en ny 1,4 mm x 1,8 mm miniQFN10 med en höjd på endast 0,35 mm, vilket sparar utrymme jämfört med chips kapslade med en miniQFN10- eller WCSP-kapsel. Det ena chipet är en ljudkontaktdetektor och det andra en dubbel SPDT analog switch för låga spänningar.

De båda chipsen är de första komponenterna i en ny familj komponenter från företaget. Jämfört med vanliga miniQFN10- och WCSP-kapslar, som har en profil på 0,55 mm, sparar Vishay in 36 procent på komponentens höjd. Tillämpningarna hittas enligt företaget inom handhållna sjukvårdsinstrument, smartphones, surfplattor, bärbara mediaspelare, digitalkameror och bärbara IoT-enheter. Kapslingen uppges överträffa nuvarande RoHS-standarder och är helt blyfri.

Vishay Siliconix DG2592 är ett chip som detekterar om en ljudkontakt är ansluten (stereohörlurar med mikrofon och en send/end-kontrollknapp). Driftspänningen anges till mellan 1,6 – 5,5 V, viloströmmen till 10 µA (max.) vid 1,8 VDD och ESD-tåligheten till >8 kV (human body model, HBM). Chipet finns även i en miniQFN10 med måtten1,4 x 1,8 x 0,55 mm.

DG2750 är en CMOS dubbel SPDT (Single Pole Double Throw) för dubbelriktad analog omkoppling med låg on-resistans för låga spänningar som klarar att omkoppla negativ ”swing audio” utan behov av någon kopplingskondensator. Switchen får sin strömförsörjning från en 1,8 V till 5,5 V kraftenhet och ESD-tåligheten (HBM) till 8 kV på I/O-stiften. DG2750 finns i även den kapslad i en miniQFN10 med måtten 1,4 x 1,8 x 0,55 mm.

Provexemplar finns tillgängliga nu. Massproduktion planeras starta under första kvartalet 2016 med ledtider på 13 – 14 veckor för stora beställningar.

Comments are closed.