Annons

Laird lanserar skydd mot EMI

Brittiska Laird PLC. meddelar att de nu lagt till en ny skyddsprodukt till sin uppsättning RF/mikrovågsabsorberare avsett för att skydda känslig elektronik mot EMI och samtidigt vara ett gränssnittsmaterial mellan värmealstraren (IC:n) och den värmeavledande konstruktionen med bättre temperaturstabilitet.

Ett problem som enligt Laird blivit allt vanligare då många funktioner och mindre komponenter ska realiseras/placeras på ett och samma kretskort är att signalintigriteten kan bli lidande. Dessa nya konstruktioner har resulterat i att tillämpningen av termiska avledningsstrategier och EMI-avskärmning har blivit mer komplext.

Lairds nya CoolZorb 400 är ett silikonbaserat hybridmaterial som ska fungera både som ett skydd mot elektromagnetisk interferens (EMI), främst inom mikrovågsområdet – med bästa prestanda på eller över 5 GHz – och som traditionellt termiskt gränssnittsmaterial då det placeras mellan värmekällan, såsom en IC, och kylfläns, annan värmavledare eller metallchassi.

Produkten finns i ark om 12" × 12" och skärs ut enligt kundspecifikationer. Standardtjocklekar är 0,020", 0,040", och 0,100" men andra tjocklekar kan tillverkas.

Comments are closed.