IBM hårdsatsar på IoT

IBM meddelar att de kommer att investera 3 miljarder dollar under 6 år för att etablera en ny enhet för Sakernas internet och att de håller på att bygga en molnbaserad, öppen plattform för IoT-lösningar.

I satsningen ingår mer än 2 000 IBM-konsulter, forskare och utvecklare.

– Vår kunskap om världen växer med varje ansluten sensor och enhet men alltför ofta agerar vi inte på det, även när vi vet att vi kan garantera ett bättre resultat. IBM kommer att göra det möjligt för kunder och industripartners att tillämpa IoT-data för att bygga lösningar baserade på en öppen plattform, säger Bob Picciano, senior vice president vid IBM Analytics.

IBM uppskattar att 90 procent av all data som genereras av enheter såsom smarttelefoner och anslutna fordon med mera aldrig analyseras eller ageras på och att så mycket som 60 procent av dessa data börjar förlora sitt värde inom millisekunder efter det att de genereras. Det är den utmaningen som IBM säger att de ska agera på.

IBM kommer bland annat att ta fram en öppen IoT molnplattform för industrin som ska tillhandahålla nya analystjänster som kunder, partners och IBM kan använda för att utforma och leverera IoT-lösningar. Det kan till exempel handla om att försäkringsbolag ska kunna få tillgång till fordonsdata för individanpassade premier.

De kommer också att erbjuda möjligheter för utvecklare ta fram appar som använder data från molnet. IBM ska även bredda sitt ekosystem av IoT-partners – från kisel och hårdvarutillverkare till industriinriktade och mer lösningsorienterade leverantörer – såsom AT&T, ARM, Semtech med flera.

Comments are closed.