KUKA Robotics nyanställer

KUKA befinner sig i ett mycket expansivt läge och utökar därför personalstyrkan med Martin Skoglund, som tillträder en nyinrättad tjänst som Global Key Manager Automotive, och Tomas Rudolfsson som anställs som Key Account Manager.

– KUKA Nordic har haft en kontinuerlig tillväxt de senaste åren och de aktuella rekryteringarna ska ses som en fortsatt satsning på, och utveckling av, den nordiska marknaden för KUKA. Martin och Tomas tillför mycket erfarenhet och kompetens som kommer att ge KUKA Nordic ännu större möjligheter att hjälpa våra kunder i deras automationsprojekt, säger KUKA Nordics vd Jonas Glimdén.
Martin Skoglund har mångårig erfarenhet av fordonsindustrin och har arbetat 18 år inom AB Volvo, både med utveckling och försäljning. Närmast kommer han från en tjänst som Global Key Account Manager på Volvo.
Den nyinrättade tjänsten på KUKA innebär att han blir ansvarig för Automotive Sales på KUKA Nordic, vilket även inkluderar rollen som Global KAM för Volvo.
– KUKA är ett spännande bolag inom ett expansivt affärsområde, automation, och ligger i framkant med ny utveckling, innovation och Industri 4.0, säger Martin Skoglund och fortsätter:
– Jag ser fram emot att jobba med kunder, bygga partnerskap och utveckla långsiktiga affärer. Mitt ansvarsområde innebär att jag kommer att jobba med en global marknad så även om min arbetsplats är på KUKA Nordic i Göteborg kommer det att bli en hel del resor.
Tomas Rudolfsson har arbetat nästan 12 år som försäljningsingenjör, de senaste tre åren som försäljningschef för två av de större automationsföretagen i Sverige.
– I mina tidigare roller har ofta robotar varit en del av de tekniska lösningarna som föreslagits till kunder så jag har god erfarenhet av robotar.
Den nya tjänsten innebär att han i första hand kommer att fokusera på underleverantörer till fordonsindustrin och mot KUKA:s systempartner som har dessa som kunder, men han kommer även att fungera som kontaktperson åt fler kunder.
– Jag ser fram emot att kunna erbjuda kunder och slutkunder ett spännande robotsortiment som ständigt utvecklas för framtida behov och önskemål inom industrin. Med min långa erfarenhet av automation kommer jag att kunna hjälpa kunderna att hitta bästa möjliga tekniska lösningar, säger Tomas Rudolfsson.

Comments are closed.