Dags för bidrag till årets ECS

Arrangörerna av Embedded Conference Scandinavia (ECS) presenterar nu sitt Call for Papers för årets konferens som hålls den 7-8 november på Kistamässan i Stockholm. Företag och talare i branschen är välkomna att skicka in sina förslag på presentationer senast den 1 juni. Bidrag med en hög teknisk nivå kommer att prioriteras.

03ecs01

Liksom förra året har ECS en konferenskommitté som ansvarar för att sammansätta programmet och granska alla bidrag som skickas in. Kommittén, som inte är helt färdigställd ännu, kommer att bestå av representanter från både industri och akademi och kommer att ledas av Ulf Bodin som arbetar på Luleå tekniska universitet (LTU) som biträdande professor och avdelningschef på EISLAB (Embedded Internet Systems LAB).
– Förra året fick vi in närmre 100 abstracts att välja bland och konferensen blev väldigt spännande och innehållsrik. Vi ser fram emot samma kvalitet på bidragen i år och siktar på ännu ett toppenprogram, säger Ulf Bodin.
Embedded Conference Scandinavia 2017 kommer att ha följande tre fokusområden, men självklart är även andra tekniskt intressanta bidrag välkomna:
Embedded Software: Operating Systems, Open Source Software, Security, Tools and methods, Test and verification
Hardware Solutions: FPGA and SoC solutions, COTS platforms, Adapted System Solutions, Low Power Solutions and processors, Test and verification
IoT, Cyber-Physical Systems (CPS) & Security: Infrastructure, Networks, Sensors, Security
– IoT är fortfarande hett med allt fler tillämpningar av uppkopplade saker som också blir till Cyber-Physical Systems (CPS) där sakerna integreras med olika fysiska omgivningar till system, till exempel smarta elnät och uppkopplade fordon, säger Ulf Bodin.
ECS är idag Europas största embeddedkonferens. Två-dagarsevenemanget, som nu drar till sig ca 2 000 deltagare från 25 länder, består av en konferens med sex spår och ca 70 presentationer samt en utställning med ca 80 ledande embeddedorganisationer och företag.

Comments are closed.