Kraftövervakning av flera laster i realtid

Från Microchip kommer kraftövervakningskretsen MCP39F511N, som klarar standardberäkningar för kraft och händelseövervakning för två elektriska laster, underlättar konstruktionen av system och minskar systemkostnaden för kraftövervakande vägguttag och smarta kontakter, fördelardosor, AC/DC-nätaggregat och kraftdistribuerande tillämpningar.

 

Komponenten inkluderar tre AD-omvandlare för spänning och mätning av två lastströmmar, en 16-bitars beräkningsmotor, EEPROM och ett flexibelt 2-trådigt gränssnitt.
Den tvåkanaliga kraftmätningskretsen underlättar konstruktionen av energislukande apparater, maskiner och system, eftersom den minskar behovet av firmware-utveckling och antalet integrerade kretsar för kraftövervakning av flera laster.
En integrerad spänningsreferens med låg avdrift utöver SINAD-prestanda på 94,5 dB på vardera strömmätningskanalen gör att MCP39F511N kan övervaka två lastströmmar med endast 0,5 % fel över ett brett 4000:1 dynamiskt område. Förmågan att mäta aktiv, reaktiv och skenbar effekt, aktiv och reaktiv ackumulering av energi, RMS-ström och RMS-spänning, linjefrekvens och effektfaktor tillsammans med avancerade, integrerade funktioner gör att systemkonstruktörer kan minska materialkostnaden och marknadsledtiden.

Comments are closed.