Kort med både styrkrets och Spartan FPGA

Distributören Silica meddelar att de nu introducerar en utvecklingssats som kombinerar en ARM Cortex-M3-baserad styrkrets (STMicroelectronics nya STM32F217) och en Spartan-6 FPGA (Xilinx FPGA XC6SLX16) på ett och samma kretskort, döpts till Xynergy.

 

Styrkretsens FSMC-gränssnitt är en parallell 16-bit-anslutning mot FPGAn. ARM Cortex-M3-kärnan kan klockas med upp till 120 MHz och har ett 1 MB flashminne och 128 kB SRAM. Dessutom kan ett 1 Gbit DDR-3-minne, som är anslutet till FPGAn, via gränssnittet användas även av styrkretsen.

Xynergy uppges möjliggöra användningen av ett antal kommunikationsgränssnitt, inklusive Ethernet, USB och CAN samt SPI, Virtual-COM-port (med en RS232-brygga till USB-Port) och en Micro-SD-kortplats. Två 64-stifts förlängningssocklar möjliggör att kortet kan pluggas in på ett valfritt moderkort med FPGA Mezzaninekontakter (FMC).

I utvecklingssatsen ingå även en ST-Link/V2-avlusningsadapter och användare kan välja önskad programvara för systemutveckling från ett antal godkända verktygsleverantörer för STM32F217. Många av dem erbjuder begränsade versioner för gratis nedladdning. Förutom konfigureringsmöjligheter för FPGAn erbjuder Xilinx sin ISE Web-PACK utvecklingsmiljö utan kostnad.

Comments are closed.