Klara med sitt IOT för LTE femto- och picoceller

Picochip och Wavesat tillkännagav idag att de framgångsrikt slutfört testerna av interoperabilitet (IOT) mellan Picochip’s PC960x lösningar för LTE småcelliga basstationer och Wavesat's Odyssey 9000-familjen UE kretsuppsättningar.

Att slutföra denna serie av LTE-tjänster och IOT-milstolpar representerar en framgång i de två företagens "gemensamt uttalade mål att leverera full prestanda med end-to-end interoperabilitet”, enligt ett pressmeddelande.

"Öppen interoperabilitet är nyckeln till framgång för varje mobilteknik", konstaterar Peter Jarich, Service Director vid Current Analysis. "För att vara säker, utvecklas vanligtvis interoperabilitet över tiden. Här är det dock ett faktum att referensdesignen för halvledare är av en sådan mognadsgrad och kvalitet att det kan stödja end-to-end systemtest, verifiering och IOT vilket är ett positivt tecken för takten i LTE-utvecklingen och det kommer sannolikt att påskynda mognaden av marknaden. I en nyligen (november 2010) omröstning om femtoceller av Current Analysis, menade 94% av de svarande inom femtocell-ekosystemen att små celler var kritiska för driftsättningen av LTE. Självklart är tillgången på interoperabla nätverk och UE-produkter en viktig del av det."

Den första Wavesat Odyssey 9000 chipuppsättningen klarar CAT-3 prestanda (100 Mb/s nedlänk, 50 Mb/s upplänk) för användarutrustning såsom USB-donglar, datakort, mobiltelefoner och tablett’s/MIDs. Dessa testades med Picochip’s PC9608/9 "small cell" basstation-utvecklingsplattform som utvecklats tillsammans med ”Continuous Computing (CCPU)”, och anslutning till både nätverkstest och kommersiella EPC-gatewayprodukter.

De två företagen tillkännagav i mars 2010 ett samförståndsavtal om test av end-to-end LTE interoperabilitet för sina produkter. Detta hjälper enligt företagen LTE-nätoperatörer, systemintegratörer och OEM/ODM-systemtillverkare att dra nytta av tillgången till den kombinerat testade tekniken såsom de fullt konforma eNodeB referenskonstruktionerna.

Picochip Home eNodeB referensplattform uppges nu genomgå integrationstester hos ledande leverantörer av infrastruktur och hos nätverksoperatörer.

Femtoceller och pikoceller förväntas bli kritiska komponenter i 3G-och 4G-nät och spela en nyckelroll i utbyggnaden av LTE. Enligt de båda företagen.

Comments are closed.