KA Elektronik satsar på tillväxt

Åtvidabergföretaget KA Elektronik tänker expandera i Norden och internationellt. Det kan ske genom nytt riskkapital via en nyemission, från ALMI Invest och tre lokala investerare.Thomas Lundell går in som vd.

Under 2010 omsatte EMS-tillverkaren KA Elektronik  70 MSEK.
– Vi har en mycket god efterfrågan på våra produktionstjänster, som vi nu vill tillgodose. Nyemissionen ser till att vi kan expandera och öka inte bara omsättningen utan också på sikt erbjuda fler arbetstillfällen, säger Thomas Lundell, vd för KA Elektronik.
KA Elektronik grundades för drygt 20 år sedan med affärsidén att på ett konkurrenskraftigt och effektivt sätt legotillverka produkter inom elektronik och elektromekanik men har också experimentverksamhet och prototyptillverkning. 2008 tog man över Partnertechs elektronikproduktion vilket ledde till en kraftig volymtillväxt.
Nu går företaget in i en ny utvecklingsfas med stora möjligheter till fortsatt tillväxt på flera nya marknader. En förutsättning för det är nytt riskkapital, bl a från Almi Invest.
– Med sin kunskap och bredd inom elektronikproduktion har KA Elektronik en stark och intressant utvecklingspotential, som vi tror på och vill bidra till att man kan utnyttja, säger Björn Persson Fund manager på Almi Invest Östra Mellansverige.
Genom nyemissionen får KA Elektronik AB en ny ägarbild. Den består av Almi Invest, grundaren Krister Gustavsson och tre lokala investerare. I och med den nya ägarstrukturen tillsätts en ny extern styrelse och en extern vd, Thomas Lundell, med mångårig erfarenhet från elektronikbranschen.
– Genom omorganisationsen kan vi skapa en effektivare organisation. Det är en förutsättning efter den kraftiga volymtillväxten eftersom vi på ett bättre sätt måste ta tillvara och optimera våra resurser. Det externa kapitaltillskottet och rekapitaliseringen av bolaget möjliggör en långsiktig och stabil satsning, säger Thomas Lundell.
KA Elektronik AB är en legotillverkare av elektronik och elektromekanik som erbjuder kunderna kunskap, flexibilitet, kvalitet, närhet och kostnadseffektivitet.

 

Comments are closed.