IR-modul till Raspberry Pi

Den infraröda kameramodulen Pi NoIR kostar 16,80 pund och kan ta bilder i mörker med en upplösning på 2 592 x 1 944 bildpunkter. Kombinationen Raspberry Pi och PiNoir kan också användas för att spela in HD-vido i mörker.

 

Pi NoIR har utvecklats för olika applikationer, inklusive sådana som kräver mörkerseende (till exempel för säkerhetssystem och bevakning av djurs nattliga liv), hyperspektral fotografering, astronomi och paranormala efterforskningar. Pi NoIR tar stillbilder med en upplösning på 2 592 x 1 944. Den lilla modulen, som inte är större än 20 mm x 25 mm x 9 mm, kan även spela in HD-video upp till 1080p med 30 bilder i sekunden, vilket gör det möjligt för användare av Raspberry Pis A- och B-modeller att bygga videoapplikationer. Kortet pluggas in i den tidigare oanvända CSI-kontakten på Raspberry Pi och styrs via I²C-gränssnittet.
För att komma igång med Pi NoIR behövs ett Raspberry Pi-kort, ett SD-kort med operativsystemet installerat och ett batteripaket eller en annan strömkälla. Som tillval finns en infraröd lampa, ett stativ för Raspberry Pi-kameran och diverse kablar, exempelvis HDML, VGA och Ethernet. Alla komponenter finns tillgängliga och kan köpas direkt från RS Components.
Den infraröda kameramodulen Pi NoIR är en variant av den befintliga lätta kameramodulen för Raspberry Pi som RS haft i lager sedan slutet av förra året. Den har samma 5-megapixlars bildsensor som föregångaren, men det optiska ljusfiltret har avlägsnats för att ge känslighet inom IR-området.

Comments are closed.