IP-trafiken tredubblas till 2019 enligt Cisco

Cisco meddelar att de nu släppt sin årliga rapport ”Visual Networking Index” (VNI). Det sker för tionde året i följd och enligt rapporten kommer den globala IP-trafiken att öka trefaldigt fram till 2019. 80 procent av trafiken kommer att vara video samt att två tredjedelar av trafiken kommer att vara trådlös (inklusive WiFi) 2019, spår företaget.

Ciscos VNI-rapport är avsedd att ge en samlad analys- och framtidsbild av hur trafiken beräknas växa i nätet framöver. Den görs för tionde året i rad och här är några av de förutsägelser som finns med i rapporten;

Fler internetanvändare – idag finns ca 2,8 miljarder internetanvändare (cirka 39 procent av jordens befolkning). 2019 förväntas det finnas cirka 3,9 miljarder internetanvändare (cirka 51 procent av jordens prognosticerade befolkning).

Fler enheter som kopplas upp
– 2019 beräknar Cisco att det finns 24 miljarder enheter uppkopplade till nätet jämfört med de 14 miljarder som var uppkopplade 2014. Dessa enheter blir allt mer diversifierade och avancerade och omfattar allt från ultrahögupplösande TV-skärmar, smarta telefoner, plattor och bandbreddshungriga persondatorer samt hela vidden av uppkopplade prylar inom ramen för maskin-till-maskin-kommunikation.

Snabbare bredband
– medelhastigheten för fast förbindelse till internet kommer att öka tvåfaldigt från 20,3 Mbit/s (2014) till 42,5 Mbit/s (2019). Västeuropa och Asien är enligt Cisco ledande i att erbjuda snabbare och snabbare, fasta uppkopplingar.

Video blir allt mer avancerat – IP-Video kommer att stå för 80 procent av all IP-trafik 2019, vilket är en ökning med 67 procent jämfört med 2014. Främst beror denna ökning på de allt mer avancerade videoutrustningar som används, men också mycket på de videobaserade M2M-lösningarna som blir allt mer populära, skriver Cisco.

IoT och M2M tar fart
– M2M-anslutningar kommer att mer än tredubblas de närmaste fem åren (beräknas enligt Cisco vara 10,5 miljarder år 2019). Snabbast växande segment inom M2M kommer att vara hälsorelaterad, uppkopplad utrustning.

När Cisco sedan tittar på trafikökningen i olika regioner i världen så kommer den största tillväxten att ske i Afrika och Mellanöstern med en ökning på 6,3 gånger. Störst datamängd kommer att förekomma i Asien (APAC) med över 54,4 Exabyte trafik per månad, enligt ett pressmeddelande. Mer om Ciscos rapport finns via den här länken.

Comments are closed.