IoT-föredrag drog fullt hus på ECS Syd

Stephen Bryant från Telenor lyckades fånga publikens intresse under sitt keynoteanförande på första dagen av ECS Syd. IoT som bas för nya affärsmodeller ger en lång rad möjligheter att effektivisera befintliga företag, skapa nya betalningsströmmar och i största allmänhet öka företags konkurrenskraft.
Ca 320 besökare kom den första dagen av ECS Syd.


Stephen Bryant från Telenor höll första dagens keynoteanförande

Den första upplagan av ECS Syd ser hittills ut att fungera över förväntningarna. Besökarna är nöjda med konferensprogrammet och de flesta utställarna verkar vara nöjda med tillströmningen av besökare.
Att döma av antalet åhörare verkar Internet of Things dra till sig det största intresset. Förutom keynoteföredraget fanns ett komplett program av tekniska IoT-föredrag, som alla var välbesökta.
Men också mjukvaruprogrammet var klart intressant. Johan Kraft från Västeråsföretaget Percepio beskrev till exempel hur företagets Trazealyzer kan användas för att hitta operativsystemsproblem på en betydligt högre abstraktionsnivå än vad som annars är normalt. Det gäller inte minst problem som beror på att olika konstruktionsgrupper använder olika typer av lösningar, vilket kan vara oerhört svårt att inse. I flera fall har företag på det här sättet kunnat öka systemprestanda radikalt.


Johan Kraft, Percepio

Konferensen fortsätter i morgon, onsdag på MalmöMässan.


Magnus Granfelt, Broadband, visade en komplett dator i modulform från Digi International


congatec satsar nu också på kompletta datorkort, bland annat i PicoITX-format. Christian Eder visar det minimala conga PA3-kortet


Stefan Skarin, vd för IAR Systems


– Hittills verkar det gå över förväntan, säger Lars Johan Larsson, programansvarig för ECS Syd

Comments are closed.