Internationell framgång i sikte för STING-bolag

Nu lämnar Byteactive och Rehact STINGs affärsaccelerator för att expandera på en internationell marknad. Vid avslutningsceremonin delade såväl ICT-företaget Byteactive som cleantechbolaget Rehact med sig av sina globala tillväxtstrategier.

Det blev en klassisk juniexamen för de två teknikföretagen Byteactive och Rehact när de lämnade STING vid årets andra Take Off-ceremoni. Under sin tid i STINGs inkubator har de tillsammans med STINGs coacher utvecklat både den egna verksamheten och sina affärs- och marknadsstrategier.
– STING har gett oss en god skolning, men även lite smäll på fingrarna när det har behövts, sa Tobias Ekbom, grundare av Byteactive. Förutom att vara ett bra bollplank har STING fungerat som dörröppnare. Vi förstod inte innan hur bra och omfattande STINGs nätverk faktiskt är, och vilka möjligheter det har gett oss.
Byteactive står bakom en ny teknik för effektivare datalagring och säkerhetskopiering. Företagets produktfamilj BaQup förenklar och automatiserar säkerhetskopiering över nätverk och Internet samt till lokala lagringsmedium.
Cleantechbolaget Rehact inviger inom kort sin första referensinstallation i Warzawa, Polen. Där kan ett nytt kontorshus dra nytta av företagets energikomfortsystem som drivs till 85 procent av gratis förnyelsebar energi. Under 2008 fick företaget ett flertal utmärkelser, bland annat från Världsnaturfonden WWF, Nordiska rådet och den internationella innovationstävlingen Venture Challenge i San Diego, USA.
– Coacherna i STING har varit otroligt engagerade och gett oss ett bra stöd och ett gott nätverk. Dessutom har det varit viktigt att kunna bolla idéer och intryck med de övriga bolagen inom STING. Även om våra tekniska lösningar varit helt olika har vi alla befunnit oss i samma situation som bolag, sa Svante Bengtsson, VD för Rehact.

Comments are closed.