Intel stöttar med 2 miljarder?

Enligt The Street.com, publikation för aktieanalytiker,ryktas att  Intel förbereder en investering på 2 miljader dollar i det samägda bolag Sprint och Clearwire startat för ett nationstäckande WiMax nätverk.

  En annonsering kan  komma inom närmaste dagarna.

Tanken med det samägda bolaget var att göra en gemensam investering på 5 miljarder dollar för ett rikstäckande nätverk. När Sprint’s VD Gary Forsee fick lämna förra året försvann en WiMax-anhängare och den nya ledningen för Sprint ifrågasatte WiMax som investreing. Sedan november har Intel investerat 600 miljoner dollar och Motorola 300 miljoner i Clearwire och grunden till de påståendena om en 2 miljarders fondering är nog att Intel vill undvika att Sprint/Clearwire bolaget falerar. Intel har också investerat stora resurser till att få notebookleverantörer som Lenovo, Toshiba, Acer och Panasonic att intgrera WiMax/Wi-Fi- moduler vilket ökar kraven ytterliggare att få nätverk till stånd.

Pressen att få till stånd ett nationstäckande WiMax-nätverk från dagens utspridda WiFi- nätverk I storstäder har ökat väsentligt sedan AT&T och Verizon uttalat sin avsikt för LTE. Båda operatörerna’s ekonomi är dessutom betydligt bättre än Spring’s.

Comments are closed.