Intel lanserar Bay Trail under IDF

Under andra dagens Intel Development Forum i San Fransisco lanserade företaget sina  senaste strömsnåla SoC-produkter (system-on-chip), som går under arbetsnamnet Bay Trail. Bay Trail kommer att vara drivkraften bakom en våg av kraftfulla och energieffektiva surfplattor, 2-i-1-datorer och många andra bärbara enheter för både konsumenter och företag under det fjärde kvartalet i år.

Tillverkare som redan aviserat att de kommer att lansera Bay Trail-baserade produkter är bland andra AAVA, Acer, ASUS, Dell, Lenovo samt Toshiba.
Bay Trail-familjens processorer bygger på Intels strömsnåla Silvermont-mikroarkitektur som aviserades i maj 2013. Intel Atom Z3000-processorserien (Bay Trail-T) är Intels första mobila flerkärniga SoC och samtidigt företagets hittills mest kraftfulla produkt för surfplattor och andra tunna enheter.
Den nya mikroarkitekturen är flexibel och möjliggör flertalet SoC-utföranden för flera marknadssegment, vilket inkluderar nya versioner av Intel Pentium och Celeron (Bay Trail-M och –D) för ingångssegmentet av 2-i-1-enheter, laptops, stationära- och allt-i-ett-enheter.
De olika Bay Trail SoC-varianterna stöder både Windows 8 och Android.
Intels Atom Z3000-processorer ger en batteritid som skall räcka för en hel dag. Processorserien är Intels hittills mest effektiva och högpresterande plattform för surfplattor och andra mobila enheter. Jämfört med den tidigare Atom-plattformen levererar Atom Z3000 dubbelt så höga prestanda och tre gånger högre grafikprestanda samtidigt med hög energieffektivitet som möjliggör 10 timmars batteritid och 3 dagars stand-by-tid.
Intel Atom Z3000-processorserien inkluderar även Intel Burst Technology 2.0 med fyra kärnor, fyra trådar och 2MB L2 cache.
Intel har arbetat nära utvecklare av både Windows och Android. Man har bland annat jobbat med Cyberlink, Skype-HD, Netflix-HD, PhiSix, Arcsoft, Tieto, Gameloft och många andra för att optimera grafik och prestanda.
Intel kommer att lansera 64-bitarsstöd för surfplattor i början av 2014. Med integrerad Intel Identity Protection Technology (IPT) med PKI kommer det inte krävas ett VPN-lösenord när enheterna kommunicerar med system som är optimerade för IPT och PKI.
Bay Trail M kommer i fyra olika varianter: Intel Pentium N3510 och Intel Celeron N2910-, N2810- och 2805-processorer.

 

Comments are closed.