Initiativ om avancerad tillverkning i USA

USA:s President Obama har tillkännagivit ett nytt initiativ döpt till Advanced Manufacturing Partnership (AMP). Det är en nationell satsning som ska samla näringsliv, universitet och den federala ledningen att investera i nya tekniker som avser skapa högkvalitativa jobb inom tillverkningsindustrin och stärka landets globala konkurrenskraft.

"Att Investera i teknik såsom informationsteknik, bioteknik och nanoteknik kommer att stödja skapandet av bra jobb genom att hjälpa amerikanska tillverkare att minska kostnaderna, förbättra kvaliteten och påskynda produktutvecklingen. Presidentens plan, som utnyttjar befintliga program och förslag, kommer att investera mer än 500 miljoner dollar för att få fart i denna satsning. Presidenten menar att även när vi lever inom våra tillgångar måste vi satsa för att vinna framtiden", enligt ett pressmeddelande från NIST som citerar ett meddelande från Vita huset.

När landets nationella laboratorier fokuserar på innovation och industriell konkurrenskraft, kommer National Institute of Standards and Technology (NIST) att spela en viktig roll i det nya partnerskapsprogrammet. NIST-programmen spänner över alla skeden av "innovationsekosystemet", bland annat forskning, mätteknik, teknologier, standarder och tjänster som möjliggör utveckling och implementering av avancerad teknik som hjälper den amerikanska industrin att bli mer effektiv och konkurrenskraftig, enligt ett pressmeddelande.

Specifika exempel på NIST-aktiviteter som kommer att stödja AMP-arbetet är till exempel robotik, nanotillverkning och avancerad materialdesign.

Mer information finns att tillgå via den här länken .

Comments are closed.