Inission förvärvar MikroMakarna

Som ett led i Inissions strävan att bli en av de större EMS-aktörerna i Norden förvärvar nu företaget MikroMakarna. De positiva effekterna är många, menar Fredrik Berghel, CEO på Inission och säger ”Det här är lite av ett drömläge.”

Inission är en ny men ändå erfaren kontraktstillverkare i elektronikbranschen. 2011 förvärvades Triab i Stockholm. Sedan dess uppges Triab utvecklats positivt och Inission förväntar sig ett liknande uppsving för MikroMakarna.

– MikroMakarna har ett starkt varumärke i branschen och tillsammans kommer vi att kunna ge marknaden ett ännu bättre erbjudande, meddelar Inission.

Säljare är Mikael Isaksson vd och säljchef, Lage Niska Produktions- och kvalitetschef och Leif Pekkari ekonomi- och inköpschef. Samtliga stannar på sina nuvarande befattningar.

– Det här är lite av ett drömläge. Inission får ett tillskott som breddar kompetensen och kundbasen. MikroMakarna som enhet i Inission kommer att bli starkare, det är positivt för alla parter, inte minst för kunderna, säger Fredrik Berghel.

Inission kommer efter förvärvet att omsätta drygt 300 miljoner kronor.

Comments are closed.