Infineon introducerar radarchip

Infineon Technologies AG introducerar nu sitt första chip för radarlösningar för applikationer inom industrin och kommersiell avkänning baserat på en SiGe processteknik som arbetar på 24 GHz ISM-bandet (24,0-24.25GHz).

 

Infineons nya produktfamilj uppges nå den högsta integrationen för en radartransciever realiserat på ett enda chip och som ger systemutformarna möjlighet att uppnå kostnads- och prestandamålen i en mängd olika applikationer.

De tre enheterna i den nya familjen är BGT24MTR11 (med en sändarkanal och en mottagningskanal), BGT24MTR12 (med en sändarkanal och två mottagningskanaler) och BGTMR2 (med dubbla mottagare). Att gå från en enda mottagare till två eller flera mottagningskanaler tillåter införandet av system som upptäcker föremål mer exakt och inom bredare vinklar.

I utbudet av tillämpningar för potentiell rörelseavkänning för den här nya kretsfamiljen ingår nivåövervakning i lagringstankar (fasta ämnen och vätskor), belysningsstyrning, säkerhetssystem, intelligenta dörröppnare och för att undvika kollisioner med industriella fordon.

Enchiplösningen levereras i en QFN-standardkapsling och uppges minska det erforderliga kortutrymmet med upp till 30 procent jämfört med jämförliga diskreta lösningar på marknaden.

För energieffektiv belysning uppges det här 24GHz-radarsystemet väl lämpad för att justera intensitetsnivån på industriella och kontorsbelysning genom att detektera rörliga objekt eller personer i det aktuella området. Upplösningen hos BGT24MTxxx-familjen kan möjliggöra mätning av tank och silonivån mer exakt, eftersom systemet inte luras av stänkande vätska eller damm. Dörröppningssystem kan också enkelt skilja mellan någon som närmar sig dörren eller en förbipasserande. En annan tillämpning är inbrottslarm, där 24GHz-radarn kan täcka ett område på upp till 270 m² jämfört med 10 m² för vanliga infraröda (IR) system.

Den 3,3 V-matade BGT24MTR11 har ett detektionsområde på upp till 160 meter vid 500 mW effektförbrukning och är noggrann inom millimeterintervallet.

Prover och designkit uppges finnas tillgängliga nu. Priset för BGT24MTR11-kretsar i provkvantiteter är 12,00 euro/16,00 dollar per styck, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.