IDT integrerar teknik från ZMDI

Integrated Device Technology (IDT) meddelar nu att man integrerar sina trådlösa kraftprodukter med det nyligen förvärvade företaget ZMDI:s signalbehandlingsteknologi för att utveckla nya familjer programmerbara halvledare. De nya chipen kommer enligt IDT att kunna användas inom flera tillämpningar, inklusive kroppsnära elektronik, hemautomation, industrin, instrumentering och medicinska produkter.

Båda teknikerna har en 32-bitars inbyggd mikrostyrkärna som kan användas för att programmera både den trådlösa kraftkretsen likväl som den analoga front-end-krets som används för signalkonditionering. Detta ger enligt IDT en betydande grad av differentiering och flexibilitet jämfört med produkter som för närvarande finns på marknaden. Företaget menar också att förutom att tillföra större flexibilitet kan integrationen potentiellt leda till lägre BOM vid utvecklingen av dessa applikationer samtidigt krympa fotavtrycket.

Produkterna som nu utvecklas kommer att integrera IDT:s kraftteknik med de signalkonditioneringsprodukter som utvecklats av ingenjörer vid ZMDI.

– Många av de produkter som använder sensorer skulle också kunna dra nytta av den användarvänlighet som trådlös kraft ger. För många sensortillämpningar, som har en ändlig förmåga att behålla en laddning och antingen måste ha ersättningsbatterier eller trådladdningssystem, öppnas det möjligheter att kombinera trådlös laddning med sensormöjligheter för ett brett spektrum av tillämpningar, från implantat till hemautomation, kläder, industri och instrumenteringsenheter, säger Sailesh Chittipeddi, IDT:s teknikchef och vice vd för Global Operations.

Comments are closed.