ChargeStorm lanserar hemmaladdare

Linköpingsföretaget ChargeStorm tar nu steget till mindre elbilsladdare för villor, bostadsrätter och arbetsplatser. CKIT50 konverterar enkelt existerande motorvärmarcentraler till elbilsladdning.

 

CKIT50 heter ChargeStorms uppgraderingskit för motorvärmarcentraler. Idén med CKIT50 är att endast behöva byta ut insatsen i existerande motorvärmarcentraler för att kunna erbjuda elfordonsladdning.
CKIT50 finns i tre varianter för de vanligast förekommande kapslingarna. Laddströmmen är ställbar 10 eller 16A. Utöver fast kabel med laddhandske (valbart Typ1 eller Typ2) så kommer CKIT50 med en Schuko-kontakt så att även motorvärmarmöjligheten bevaras.
– Det ska bli mycket spännande att se hur CKIT50 tas emot av marknaden, säger Patrik Lindergren VD på ChargeStorm. Det finns idag ca 600 000 motorvärmarcentraler installerade i Sverige och ett billigare och enklare sätt att snabbt få laddinfrastruktur på plats finns knappast.
Den nya hemmaladdaren finns i två varianter, CSH50 och CSH50 PRO. CSH50 kan fås med fast laddkabel (Typ 1 eller Typ2) eller med uttag. Laddeffekten varierar mellan 3,6 – 22 kWh. CSH50 är lämplig att använda då endast ett fåtal laddstolpar installeras på en och samma plats.
Så fort det finns risk för överlast av elnätet skall CSH50 PRO användas. CSH50 PRO-laddstolpar kommunicerar med en effektvakt och risken för överlast försvinner därmed.
– Vi är övertygade om att CSH50 PRO är perfekt lösning för bostadsrättsföreningar och arbetsparkeringsplatser där flera elfordon laddas samtidigt.

Comments are closed.