Huawei startar samarbete med Stockholms stad

Huawei lanserar idag ett samarbete med Stockholms stad gällande utveckling och främjande av ICT-talanger i Stockholm. Samarbetet lanserades tillsammans med stadens finansborgarråd Karin Wanngård under hennes besök vid Huaweis svenska forsknings- och utvecklingscenter i Kista.

Huawei etablerade sig på den svenska marknaden år 2000 genom etableringen av deras första europeiska forsknings- och utvecklingscenter i Kista, Stockholm. Idag har Huawei över 600 anställda i Sverige och har enligt företaget rekryterat fler än tre av fyra av dem lokalt.

– Stockholm som hubb för vår näringsverksamhet i Sverige har visat sig vara ypperligt med dess öppna och välkomnande miljö, vilket främjar våra investeringar och fortsatt utveckling av vår verksamhet. Vi är oerhört tacksamma för detta, och ser fram emot vidare samarbete med Stockholms stad på ytterligare områden, för att tillsammans bygga ett ännu starkare nav, med målet att locka fler ICT-talanger, säger Kenneth Fredriksen, Chief Operation Officer på Huawei CEE & Nordic Regionen.

Under de senaste två åren har Huawei låtit 20 svenska ICT-studenter genomgå  ”Telekomtalang”-programmet. Företaget uppger också att de kommer att utvärdera möjligheten att utöka sitt program i fler skolor i Stockholmsregionen för att inspirera fler unga till att fortsätta sina studier inom ICT-sektorn. Stockholm stad kommer att tillhandahålla nödvändig rådgivning och stöd i processen, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.