SICS bjuder in till mjukvaruevent

Swedish ICT (SICS) bjuder nu in till sitt årliga mjukvaruevent SICS Software Week 2015 den 20-22 oktober. Eventet pågår under tre dagar och berör ämnen såsom multikärnor i mobiler och datacenters, datavetenskap och digital utveckling inom hälsoområdet. Eventet är gratis och det går att plocka ut sina egna russin ur kakan – en halvdag, heldag eller alla tre dagarna.

SICS Software Week hålls i Kista Science Tower, Färögatan 33, norr om Stockholm mellan den 20-22 oktober. Antal platser är begränsade och anmälan måste göras senast den 12 oktober.

20 oktober Multicore Day
Den första eventdagen ägnas åt multikärnor i mobiler och datacenters. SICS har organiserat Multicore Day tillsammans med Uppsala universitet sedan 2007 och i år ligger fokus på hur multipla kärnor används i mobila datorer och datacenter/moln-segmentet. Dagen kommer också att handla om några användbara tekniker för att förbättra en effektiv användning av multipla kärnor och olika tillämpningsområden – både när det gäller programmerarens effektivitet och systemets effektivitet.
Länk till hela dagens program.

21 oktober SICS Data Science Day
Den här dagen ägnas åt de senaste nyheterna inom dataanalys för Deep Learning, maskininlärning, nästa generations distribution av Apache Hadoop för "vanligt folk" och annan ny teknik som du vill veta mer om. Detta är ett halvdagsseminarium händelse.

Under den andra hälften av dagen kommer Danny Bickson och Guy Rapoport från Dato Inc. ge en fullständig handledning och grundlig titt på GraphLab Create. Det blir ”hands-on” för dig som vill lära dig mer om verktyg för avancerad analys. Antalet platser är begränsade.
Länk till hela dagens program.

22 oktober SICS Digital Health Developer Day
Här ges möjlighet för dig som arbetar med tjänste- och verksamhetsutveckling inom vård, omsorg och hälsa att lära dig mer om de digitala möjligheter som finns redan idag. Ta del av erfarenheter från redan genomförda projekt och få konkreta råd och tips för hur du ska komma vidare i den digitala utvecklingen. Samtliga presentationer sker på svenska.
Eftermiddagen viks sedan till alla dem som på olika sätt är direkt involverade i digitala utvecklingsprojekt. Här ges en praktisk introduktion till ett par av de olika utvecklingsplattformar som finns att tillgå, till exempel HIP (Health Innovation Platform).
Länk till hela dagens program.

Comments are closed.