Grafikkort med GPU

Från Abaco Systems kommer två robusta grafikkort, 3U VPX GR2 och GR4, för tillämpningar inom militär, försvar och industri.

Korten är baserade på NVIDIA Pascal och kan leverera upp till 6,4 TeraFLOPS, 4,5 gånger mer än föregångaren Abaco GRA113. Det är de första produkterna från samarbetet med EIZO Rugged Solutions.
Båda har videoutmatning, medan GR4 dessutom har inspelningsfunktion. Förutom grafik och videoapplikationer kan Pascal-arkitekturen användas för GPGPU-applikationer såsom artificiell intelligens, maskininlärning, autonoma system och HPEC-applikationer (high performance embedded computing). Båda korten finns i versioner med Quadro P5000 och 16 GB GDDR5 för krävande applikationer, eller Quadro P3000 med 6 GB GDDR5 för lägre strömförbrukning.
– Dessa två nya produkter tar NVIDIAs mest avancerade GPU-teknik till Abacos produktsortiment och ger våra kunder enastående prestanda för de mest krävande applikationerna, oavsett om de finns i grafik, video eller GPGPU i HPEC, säger Peter Thompson, VP för product management på Abaco Systems. Flexibiliteten gör att kunderna kan välja den som passar bäst för deras applikation.
Den konduktionskylda GR4 stöder PCI Express 3.0 (8- eller 4- lane) och har fyra in/utgångar för 3G-SDI och en utgång för DisplayPort med stöd för 4K. Videokodning stöder både HEVC/H.265 eller AVC/H.264. GR2 innehåller två DisplayPort-utgångar från den bakre P2 VPX-kontakten och stöder PCI Express 3.0 (16-, 8- eller 4- lane). Den finns i en luftkyld och en konduktionskyld variant. Båda stödjer CUDA och OpenCL, och har drivrutiner för Windows och Linux.

Comments are closed.