Göteborgsföretaget ArcCore öppnar i Tyskland

ArcCore, som utvecklar programvara för Autosar-lösningar, etablerar sig i München med ArcCore GmbH. Kontoret leds av Thomas Winkler, vice president Europe.

Kontoret startades i mars med fem medarbetare.
– Jag är glad att kunna leda detta extremt dedikerade team i Tyskland, säger Thomas Winkler. Vårt team kan leda många bilföretag som vill utveckla i linje med Autosar-standarden.
– ArcCore är ett relativt ungt företag, men vi växer extremt snabbt , speciellt inom bilmarknaden i Centraleuropa.  Det nya kontoret i Tyskland är bara ett första steg mot ArcCores globala närvaro, säger Per Nordberg, vd för Fouriertransform AB som är en av investerarna i ArcCore.
ArcCore har tagit fram utvecklingsmiljön Arctic Studio för programvara i lösningar som följer standarden Autosar.  Ett annat verktyg, Arctic Core,  är en embeddedplattform som erbjuder en omfattande stack enligt Autosar för att kunna bygga elektroniska styrenheter för bilar.
Arctic Studio och Arctic Core finns som open source-licenser, för utveckling, men också som kommersiella licenser för att utveckla egna produkter.

 

Comments are closed.