Volumental och Optistring bland Sveriges 33 hetaste teknikföretag

Optistring Technologies, som utvecklar en högeffektiv PV-växelriktare, och Volumental, som erbjuder en webbaserad 3D-scanningstjänst som tar kroppsmått så att företag kan ta fram individanpassade produkter, är två av de svenska innovationer som står redo att förändra sin bransch och är med på årets 33-lista som tagits fram av Ny Teknik och Affärsvärlden.

Listan bygger på nomineringar av företag från hela Sverige. Juryn har sökt företag med en unik produkt eller tjänst kring en innovation, ett företag som har en stor internationell potential och förutsättning att vilja förändra världen.
Ett av bolagen, Optistring Technologies, utvecklar en ny omriktare för att omvandla likström från solceller till växelström för elnätet. Optistrings teknologi utnyttjar solcellspanelerna effektivare än någon annan lösning, förenklar installationen, och hjälper till att göra solenergi ett både miljömässigt och ekonomiskt hållbart alternativ.
− Solenergi blir mer och mer uppmärksammat i takt med att installationskostnaderna sjunker, och den trenden snabbar vi upp ytterligare, säger Anders Lindgren, VD på Optistring Technologies. Med våra både energi- och kostnadseffektiva solcellsomriktare får man ut mer energi ur systemen och gör dem även säkrare, samtidigt som systemkostnaden sänks. En plats på 33 listan är en kvalitetsstämpel som vi kommer ha nytta av nu när vi ska växa ytterligare och bland annat rekrytera.
Innan finalen har 33-listan åkt landet runt i jakt på morgondagen teknikföretag. Företagen på listan ska vara från Sverige och max sju år gammalt, det vill säga startade senast 2007.
− Det är imponerande att se hur många spännande teknikbolag det startas i Sverige. Att utse vinnarna har varit tufft. Ungefär som att peka ut morgondagens sportstjärnor innan de slagit igenom, säger Marie Alpman, reporter och redaktionellt ansvarig på Ny Teknik.

Comments are closed.