Globalfoundries och imec i radiosamarbete

Globalfoundries meddelar idag ett samarbete med forskningsinstitutet imec kring gemensam forskning om framtida radioarkitekturer och design för integrerade mobila enheter och IoT-tillämpningar.

Enligt de båda är det en viktig utmaning för nästa generations mobila enheter att ha kontroll på kostnaderna och fotavtrycket hos de radio- och antenngränssnittskretsar som innehåller alla de komponenter som bearbetar en cellulär signal över de olika frekvensband som stöds.

Samarbetet kommer att vara inriktat på radioarkitekturer för multibands, multimods mobil radio och trådlösa enheter med ultralåg effekt (ULP). Samarbetet kommer även att handla om kritiska ”digitalintensiva” RF-arkitekturer och analoga kretsar för mobil kommunikation och IoT sensornoder. Forskarna kommer att utnyttja Globalfoundries CMOS teknikplattformar.

– Det här samarbetet utökar vår relation med imec och vi är angelägna om att utnyttja deras FoU-kompetens inom RF-teknik för att accelerera ”tiden till volym” för konstruktioner och leverera spjutspets RF-teknik till våra kunder, säger Peter Rabbeni, director RF Segment Marketing på Globalfoundries. Detta förhållande återspeglar vårt engagemang för att hitta RF designimplementeringar som effektivt kommer att utöka sortimentet av trådlösa kommunikationstillämpningar utan att öka formfaktorn eller kostnaden.

Comments are closed.