Annons

Bluetest och R&S i samarbete

Bluetest AB kompletterar sin unika ”efterklangs” mätkammare för radiomätningar i luftgränssnittet med en kommunikationstestare från Rohde & Schwarz. Den täcker alla aktuella standarder för mobiltelefoni, Bluetooth och WiFi

– Genom att arbeta nära Rohde & Schwarz kan vi erbjuda snabbare test i luftgränssnittet på de viktigaste trådlösa formaten med en enda kommunikationstestare. Tidigare behövde vi två eller tre testare, säger Kjell Olovsson, vd för Bluetest AB. Den lättanvända mätprogramvaran från Bluetest styr den bredbandiga kommunikationstestaren R&S CMW500 liksom vårt efterklangssystem (reverbration test system) vilket resulterar i snabba och noggranna tester via luftgränssnittet (OTA, over the air) av det trådlösa testobjektet.
De standarder som stöds är:
 * GSM inklusive GPRS/EDGE
* CDMA 2000 1xRTT
* 1xEVDO
* WCDMA inklusive HSPA, HSPA+ and DC-HSPA
* TD-SCDMA
* LTE FDD inklusive DL ”carrier aggregation” med 2CC
* LTE TDD inklusive DL” carrier aggregation” med 2CC
* 802.11 a/b/g/n Wi-Fi
* Bluetooth
Varje trådlöst format har sina speciella egenheter och utmaningar. Syftet med efterklangskammaren är att se till att kunna hantera ett brett spektrum av olika radiokanaler. det behövs ”over-the-air”- tester för att säkerställa att nya framsteg inom antennsystem, konstruktion, integrerade kretsar och nya komponenter med banbrytande egenskaper faktiskt infria sina löften.
På basis av ett nära samarbete med Rohde & Schwarz kan efterklangssystemet från Bluetest verka som en testplattform för att mäta överförd effekt, mottagarkänslighet, datagenomströmning, motståndskraft mot avbrutna mobilsamtal och andra mätetal för konstruktionernas prestanda i en miljö med flervägsutbredning av radiosignalerna.

 

Comments are closed.