Fyra nya mjukvarubaserade instrumenttyper

På NiWeek i Austin, Texas, har National Instruments presenterat fyra mjukvarubaserade mätinstrument: Ett 8-kanalsoscilloskop, en RF vektornätverksanalysator, en mellanfrekvensdigitaliserare och en modul för snabba, seriella dataströmmar.

För två år sedan introducerade National Instruments det första mjukvarubaserade instrumentet, vektorsignaltransceivern. De senaste mjukvarubaserade instrumenten är avsedda för automatiserade test- och forskningsapplikationer på företag inom radio- och mobilkommunikation, halvledarteknik, fordonsteknik, flyg och försvar:
* 14-bitars, 300 MHz 8-kanalsoscilloskop med 250 MSa/s.
* 26,5 GHz snabb RF vektorsignalanalysator.
* 12-bitars, 2 GHz mellanfrekvensdigitaliserare med 2 GS/s.
* 12,5 Gbit/s, snabbt serieinstrument med 8 transmit- och 8 receive-kanaler.
– När kunden får en programmerbar FPGA kan det leda till häpnadsväckande förbättringar, eftersom man kommer åt instrumentets inre och kan ändra beteendet drastiskt, säger Prathima Bommakanti, som är branschanalytiker inom mätning och instrumentering hos Frost & Sullivan. Den nya instrumentklassen gör att man kan förvandla instrumentet till det man behöver, vad det än är. Det innebär ett paradigmskifte i en bransch där produkterna väsentligen har utformats av leverantören och inte av kunden.

Comments are closed.