Fotbolls EM får Nimbra plattform

Statliga Radio/TV bolaget i Schweiz , SRG, bygger mediakontributionsnät. baserat på Net Insights Nimbra-plattform.Fyra städer kopplas samman med SRG's TV-central i Zurich

Nätverket kommer att koppla samman SRG's TV-central i Zürich, träningsanläggningen i Lugano, mediecentret i Feusisberg där även det schweiziska fotbollslandslaget är baserat under sommarens fotbolls-EM samt produktionsenheter i Basel.
Nätet är byggt för samtidig transport av okomprimerad video (SDI, 270 Mbps), Ethernet data och filöverföring samt ljudsignaler. Det nya nätverket är helt redundant och introducerar högkapacitetsväxeln Nimbra 680 för SRG inklusive den nyligen lanserade åtta-portars HD/SD SDI modulen vilken gör det möjligt att erbjuda en mängd olika kombinationer av videoformat i High-Definition (HD) och Standard-Definition (SD). Nimbra-utrustningen ska levereras under det första kvartalet 2008.
Nimbra-plattformens förmåga att transportera alla typer av röst-, data- och videotjänster med garanterad tjänstekvalitet är en nyckelfunktion för SRG, som kommer att använda nätverket för sin bevakning av det schweiziska fotbollslandslaget under EM.

Comments are closed.