Fortsatt konsolidering i mobilvärlden

Huawei har meddelat att de tänker avyttra sin verksamhet för mobiltelefoner och Freescale vill bli av med sin IC-verksamhet för detta område.

Huawei Technology Co söker samarbete med någon investerare för att sälja merparten av sin avdelning för terminaler. ChinaTechNews skriver att BainCapital, Blackstone, TPG och Kohlberg Kravis Roberts alla finns med i budprocessen.
Wall Street Journal uppger att två riskkapitalbolag är på väg att genomföra köpet till en summa av 2 miljarder dollar. Enligt Svenska Dagbladet finns det ett rykte att Huaweis verksamhet kommer att läggas samman med Motorolas mobilverksamhet.
Under året slogs verksamheterna för IC för mobiltelefoner hos STMicroelectronics och NXP Semicondutor samman. Enheten slogs sedan ihop med Ericsson Mobile Platforms för att skapa ett nytt halvledarbolag..
Nu är Freescale på väg att lämna sin verksamhet för chipset för mobiltelefoner. Verksamheten kommer att säljas eller slås ihop med någon liknande verksamhet. Motorolas problem med försäljningen av mobiltelefoner har i hög grad drabbat Freescale som har levererat kretsar. Freescale uppger sig nu vilja koncentrera sig på huvudområdena fordonselektronik och kretsar för nätverk.

Comments are closed.