Första smartmobilen med processor från Intel

Intel och Lava International Ltd., en av Indiens snabbast växande mobiltelefontillverkare, meddelar att Xolo X900, den första smartmobilen med ”Intel Inside”, finns tillgänglig för konsumenter i Indien från och med den 23 april.

Samarbetet mellan Intel och Lava tillkännagavs på Mobile World Congress i Barcelona i februari. Xolo X900 bygger på Intels smartphone-design med Intels 1,6 GHz Atom-processor Z2460 med Intels ”Hyper Threading”-teknik som ger stöd för GSM, HSPA och HSPA+ 3G-anslutningar. Smartmobilen lanseras nu med Android Gingerbread, med en planerad uppgradering till Android Ice Cream Sandwich-plattformen kort därefter.

Xolo X900 har en 400 MHz grafikkärna och 1080p HD-videokodning och uppspelning. Den har även en 8-megapixel kamera med en ”burst mode” som medger att 10 bilder kan tas under mindre än en sekund. Xolo X900 har också en 4,03-tums, högupplöst TFT LCD-pekskärm. Batteritiden anges till: Upp till 5 timmar med 3G surfning, 45 timmars audio och 8 timmars samtalstid.

Från och med den 23 april kommer Xolo X900 att finnas till försäljning till kunder i butikskedjan Cromas butiker och Xolo.in, följt av en lansering via andra butikskedjor, allmän handel och online-butiker i början av maj.

Priset till kund är satt till drygt 2800 svenska kronor (INR 22 000).

Comments are closed.