Cellmax nominerad till LTE-pris

Den svenska antennspecialisten Cellmax Technologies har nominerats till en prestigefylld LTE-pris i kategorin ”Best LTE RAN Product”. Vinnarna kommer att tillkännages den 23 maj vid LTE världstoppmötet 2012 i Barcelona.

Cellmax Technologies nominering i kategorin ”Best LTE RAN Product”. avser företagets sortiment av antenner med extremt höga verkningsgrader avsedda för basstationer. Utmärkelsen premierar nätverkselement i accessnäten som är exceptionella inom sitt område och bidrar till att kommersiell LTE blir mer attraktivt för operatörerna att bygga ut.

Vinnarna kommer att tillkännages den 23 maj vid LTE world Summit 2012 i Barcelona, Spanien. De övriga nominerade i samma kategori som Cellmax är Alcatel-Lucent, Huawei Technologies, Nokia Siemens Networks, Samsung Electronics och ZTE Corporation.

Cellmax antennteknik praktiskt taget eliminerar effektförlusterna i antennen, vilket leder till en dramatisk förbättring av basstationens överföringskapacitet. Med högre signalstyrka, kan mobiloperatörerna uppnå en betydande ökning av den geografiska yttäckningen, förbättra inomhuspenetrationen, öka trafiken, förbättra dataflöden och minska produktionskostnader per samtal – allt utan någon ökning av energiförbrukningen, enligt ett pressmeddelande.

Comments are closed.