Fler ska erbjudas Rakel

Zodiac Sverige AB har fått tillstånd av MSB (Myndigheten för samhällskydd och beredskap) att expandera försäljningen av Rakel-abonnemang till organisationer som inte omfattas av de tidigare ramavtalen. Målet är att locka till sig nya användare.

Zodiac erbjuder ”prova på-abonnemang” där nya kunder har möjlighet att låna olika fabrikat av Rakel-godkända produkter, som till exempel terminaler, fordonsdatorer, och navigerings- och positioneringsprodukter.

Företaget kan skräddarsy paketlösningar och tillhandahåller märkesoberoende hård- och mjukvara efter varje kunds specifika behov.

– Vi kan hjälpa användarna med till exempel verksamhetsutredningar, oberoende vägledning och projektledning för införande av Rakel i organisationen. Dessutom hjälper vi till med inköp eller lån av Rakel-terminaler samt programmering av dessa, säger Zodiacs vd Liza Törngren.

Rakelsystemet innehåller bland annat positionering, statusrapportering, historik, larmplan, stationsstyrningar, trygghetslarm, KC-dispatch DWS, dygnet runt-support och mycket mer.

Hittills används kommunikationssystemet Rakel främst av flera statliga myndigheter, däribland Polisen, Kriminalvården, Kustbevakningen och Trafikverket. Inom kommuner och landsting används det främst inom räddningstjänst och akutsjukvård, men systemet kan användas även inom andra förvaltningar, till exempel för drift och teknik eller miljö, hemsjukvård eller socialtjänst. Nu kan alltså även andra organisationer komma att bli abonnenter i Rakel-nätet.

Comments are closed.