Fler kontakter, anslutningar och kablar

Conrad Business Supplies utökar i år sitt sortiment och lagerför nu industriella kontakter, anslutningar och kablar från den tyska leverantören LAPP.

Bilden ovan visar SKINTOP-kabelnät, EPIC-kontaktdon och ÖLFLEX-styrkablar.

Conrad Business Supplies kommer under 2019 att genomföra en omfattande expansion av sitt sortiment av kontakter, kablar och ledningar samt elektromekanik. En aktuell utökning rör företaget LAPP med vilken Conrad har samarbetat sedan 2004.

LAPP är en av de ledande leverantörerna av integrerade lösningar inom sektorn kabel- och anslutningsteknologi.

– Våra huvudmålgrupper är den globala marknaden för maskin- och anläggningsteknik, livsmedels- och dryckesindustri samt energi och mobilitet, förklarar Michael Korom, försäljningschef för partihandel hos LAPP Tyskland.

Exempel på produkter är:
* SKINTOP ST-M, som är IP-69-godkända kabelförskruvningar. Tack vare sin trapezoidgänga, med flera ingångsspår, har ger de en snabb stängning av låsmuttern. Den ger också permanent vibrationsskydd. KabelfÖrskruvningarna SKINTOP ST-M ökar tillförlitligheten i krävande miljöer och används universellt i maskin- och apparatkonstruktioner, mät- och styrteknik samt robotteknik. De uppfyller en mängd certifieringar, som BDE, UL eller DNV GL och finns i åtta storlekar, från 1 till 45 mm.

* Ett annat produktexempel från LAPP är kontaktdonet EPIC KIT 75009614. Det har ett rakt kabelintag, bakifrån, för att passa i begränsade installationsutrymmen. Insatser med skruvanslutningar upp till 2,5 mm² tvärsnitt finns att tillgå. Nominell ström enligt IEC är 23 A och 400 V märkspänning. Kontaktdonet har fyra poler, max 2,5 mm2.

* LAPPs gråa styrkabel ÖLFLEX CLASSIC 110 3 × 0,50 mm² (artikelnr 1119003) säljs per meter. Tack vare sin lilla ytterdiameter, trots sin höga isolationssäkerhet (4 kV testspänning) spar den utrymme. Kabeln är lämplig att användas i industriella miljöer utan dragbelastningar. En särskild fördel är att kabeln är lämplig att användas i produktionslinor för sprutmålning.

Comments are closed.